Deelnemersinformatie 2024

Deelnemersinformatie 2024

Lees hier het deelnemersboekje voor 2024. Het deelnemersboekje is ook via email opgestuurd naar de ingeschreven deelnemers.

Zorg ervoor dat je dit boekje voor de wedstrijd helemaal hebt doorgenomen zodat je tijdens de wedstrijd niet voor verrassingen komt te staan!

Datum
De Midzomertriathlon, kortweg MZT, zal plaatsvinden op vrijdag 21 juni 2024.

Locatie
De startlocatie is gelegen aan recreatiegebied Vlietland. Vlietland ligt midden in de Randstad langs de rivier de Vliet, tegenover Voorschoten en tussen Leiden en Leidschendam.

Inschrijving en kosten
De inschrijving is geopend tot één week voor de wedstrijd of tot het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt. Mochten er na de voorinschrijving nog startbewijzen beschikbaar zijn, dan wordt dat enkele dagen voor de wedstrijd op de website bekend gemaakt. Inschrijven kan via de site van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Na-inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk. 

Tijdwaarneming
Voor de tijdswaarneming maken we gebruik van Mylaps chips. Tijden worden per onderdeel geregistreerd en uitslagen zullen worden gepubliceerd op de Mylaps website.

Duurzame Triathlon
In het kader van de duurzaamheid hebben wij er als organisatie voor gekozen om vanaf 2023 alleen nog water uit te reiken bij de finish van het evenement en niet meer langs het parcours. Dit scheelt ons een paar honderd plastic bekers per jaar. Let daarom op dat je genoeg water beschikbaar hebt op de fiets en in het parc ferme.

Deelnemers dienen zelf een badmuts mee te nemen. Een badmuts is verplicht tijdens het zwemonderdeel.

Startseries

De MZT2024 start met de scholieren en jeugd om 18:15. De dames en trio’s starten daarna om 19:00 gevolgd door de heren rond 19:20.

Afstanden
– Jeugd (12 t/m 16 jaar): 250 meter zwemmen, 14km fietsen en 3,0km lopen
– Volwassen (16 jaar en ouder): 500 meter zwemmen, 27km fietsen en 4,5km lopen

De Wedstrijd

Alle overige informatie over de wedstrijd kunt u vinden in het deelnemersboekje dat enkele weken voor de wedstrijd beschikbaar komt.

Eigen risico
Deelname is geheel op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor het zoekraken van (waardevolle) voorwerpen.

Verzorging
In tegenstelling tot eerdere berichten op deze website hebben we geen drinkpost langs het parcours. Dit in het kader van de duurzaamheid. Na de finish staat er voor elke deelnemer een speciale MZT bidon klaar die ter plekke is te vullen. Daarnaast is er wat te eten beschikbaar bij de finish. Deelnemers dienen dus zelf te zorgen voor voldoende bevoorrading in het park ferme.

Milieu
Maak van ons zwemwater geen plastic soep! Neem verpakkingen van gelletjes of repen weer mee het Parc Fermee in om ze daar of na de finish weg te gooien!