Deelnemersinformatie 2022

Deelnemersboekje
Het boekje is vanaf nu te downloaden via deze link: Deelnemersboekje MZT 2022

Zorg ervoor dat je dit boekje voor de wedstrijd helemaal hebt doorgenomen zodat je tijdens de wedstrijd niet voor verrassingen komt te staan!

De Midzomertriathlon, kortweg MZT, zal plaatsvinden op vrijdag 24 juni 2022.

Locatie
De startlocatie is gelegen aan recreatiegebied Vlietland. Vlietland ligt midden in de Randstad langs de rivier de Vliet, tegenover Voorschoten en tussen Leiden en Leidschendam.

Inschrijving en kosten
De inschrijving is geopend tot één week voor de wedstrijd. Mochten er na de voorinschrijving nog startbewijzen beschikbaar zijn, dan wordt dat enkele dagen voor de wedstrijd op de website bekend gemaakt. Inschrijven kan via de site van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Na inschrijven op de dag zelf is niet mogelijk.

Tijdwaarneming
Voor de tijdswaarneming maken we gebruik van Mylaps chips. Tijden worden per onderdeel geregistreerd en uitslagen zullen worden gepubliceerd op de Mylaps website.

Startseries

De MZT2022 start met de scholieren en jeugd om 18:15. In tegenstelling tot wat eerder was vermeld starten de dames, heren en trio’s in een gezamelijke startserie om 19:15.

Afstanden
– Jeugd (12 t/m 16 jaar): 250 meter zwemmen, 14km fietsen en 2,5km lopen
– Volwassen (16 jaar en ouder): 500 meter zwemmen, 27km fietsen en 5km lopen

De Wedstrijd

Alle overige informatie over de wedstrijd kunt u vinden in het deelnemersboekje dat enkele weken voor de wedstrijd beschikbaar komt.

Eigen risico
Deelname is geheel op eigen risico. De organisatie is niet aansprakelijk voor het zoekraken van (waardevolle) voorwerpen.

Verzorging
Op het loopparcours is een drinkpost aanwezig. Na de finish staat er drinken klaar en iets te eten. Deelnemers zorgen zelf voor een volle bidon en/of gelletje bij de start.

Milieu
Maak van ons zwemwater geen plastic soep! Neem verpakkingen van gelletjes of repen weer mee het Parc Fermee in om ze daar of na de finish weg te gooien!