Trainingen

Vanuit TTL worden er meerdere trainingen per week georganiseerd. Het is zowel mogelijk om aan alle trainingen mee te doen of bijvoorbeeld alleen de zwemtraining.

Zwemmen
De zwemtrainingen bestaan uit een combinatie van techniek-, duur- en intervaltraining. Vooral de winterperiode wordt gebruikt om de techniek verder te verbeteren. Dichter naar het wedstrijdseizoen toe zal de hoeveelheid interval trainingen toenemen en zullen er regelmatig testen gezwommen worden om te kijken of de juiste vorm begint te komen.

Het niveau van de leden is zeer verschillend. Om elkaar niet in de weg te zwemmen word je in de baan van jouw niveau ingedeeld. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je ‘ondersteboven’ gezwommen wordt.

Fietsen
In de periode maart t/m september wordt er getraind op de racefiets. Deze trainingen bestaan uit ritten van verschillende afstanden en tempos. Er zijn drie niveaugroepen; de ‘snelle’ mannen en vrouwen fietsen apart van de minder snelle atleten of beginners. Je kunt dus, ook wanneer je (nog) geen begenadigd wielrenner bent, gerust een keer mee komen trainen. Natuurlijk is een helm verplicht tijdens de fietstrainingen.

In de periode buiten het fietsseizoen is er altijd wel een trainingsmaatje te vinden voor een tocht op de racefiets of MTB.

Lopen
Iedere dinsdag avond kan er op verschillende niveaus getraind worden. Tijdens de trainingen besteden we aandacht aan zowel techniek als snelheid. De looptrainingen houden rekening met de sportieve doelstellingen van dat jaar met daarin wedstrijden en wedstrijdperioden.

Trainingstijden en Contributie
De trainingstijden, de verschillende soorten lidmaatschap en informtie over de contributie kun je hier vinden.